Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cooking Show

Cooking Show at the Truffle House

The Cooking Shows are the crème de la crème of the San Miniato White Truffle Market Event. During these culinary demonstrations, many recipes are presented that experiment with the king of the table in an innovative way. Performing, the Chef from the best local and national restaurants interprets the highly prized ingredient with creativity and unique dishes.

All the recipes created by the Chefs in the Cooking Shows contain the San Miniato White Truffle and are accompanied by a glass of wine from the San Miniato Winemakers 🍷

Saturday 11 novembre

antico pastificio morelliOre 16:30

Antico Pastificio Morelli

Antico Pastificio Morelli

 

 

Ore 15:00

Chef Gianpiero Cesarini

Argentaia, Magliano (GR)

 

 

Sunday 12 novembre

lidia lopez sebastianOre 15:00

Chef Lidia Lopez Sebastian

Scuola Tessieri, Atelier delle Arti Culinarie

 

 

Ore 13:00

Chef Emiko Davies

Con il sommelier Marco Lami – Enoteca Marilu, San Miniato

 

 

Ore 16:30

Chef Francesca Bartoli

Ristorante Le note di Guido, Talla AR

 

 

mariella lencioni

Ore 15:00

Chef Mariella Lencioni

Catering a domicilio e membro Federazione Italiana Cuochi

 

 

Saturday 18 novembre

Ore 13:00

Chef Chiara Castellucci

Zenzero e cannella

 

 

Ore 16:00

Chef Fabrizio Marino

Ristorante Maggese – San Miniato

 

 

Sunday 19 novembre

Ore 13:00

“Il mestolo e la penna, percorso sensoriale tra letteratura e piacere della tavola”

con Irene Salvadori Andrea Giuntini

 

 

Ore 16:30

Nonna Silvi

Saturday 25 novembre

Ore 13:30

Prodotti tipici di San Miniato

il prosciutto “San Genesio” Macelleria Lo Scalco, il Mallegato di San Miniato; i piatti di Maggese e Pepenero, i dolci della pasticceria “Il cantuccio di Federigo” e i vini dei Vignaioli di San Miniato.

 

Sunday 26 novembre

Ore 14:30

Chef Antonio Geri

Ristorante la Rina 1928, Marina di Cecina

 

 

 

Ore 16:00

Chef Emanuele Vallini

Ristorante La carabaccia, Bibbona

 

 

 

The Cooking Shows are organized by the San Miniato Promozione Foundation with the participation of Chef and pastry Chef Marco Nebbiai.

Together with the white truffle you will taste some local products of Tuscnay, goats cheese, olive oil, cured ham and many other traditional specialties.

Cost of the tasting €15

Tickets can be purchased at Casa Tartufo (Piazza del Duomo) or by booking 0571742745 / ufficio.tuirsmo@sanminiatopromozione.it 

(It is not possible to make changes in case of allergies, intolerances and particular diets)

Leave a Comment

Subscribe to Newsletter

If you want to stay up to date, subscribe for free to our newsletter.

Fondazione San Miniato Promozione, Piazza del Popolo, 1, 56028 San Miniato PI
PEC sanminiatoprom@legalmail.it - CUU W7YVJK9 - CODICE FISCALE P.IVA 01996300503 - IBAN IT 52X0623071150000046580268

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi